دسترسی سریع
مرکز آموزشی - تحقیقاتی گاو شیری

گاوداری تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان واقع در ابتدای جاده دوشان، از سال 1376 شروع به کار نموده است. گاوداری به مساحت 2 هکتار میباشد و در حال حاضر دارای حدود 60 رأس دام مولد می‌باشد که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی و بخش عملی دروس پرورشی مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد. این مرکز دارای سالن های پرورشی، سالن تحقیقاتی دام شیری و سالن تحقیقاتی نگهداری گاوهای دارای کانولای شکمبه ای و روده ای می باشد.

مرکز تحقیقاتی طیور دانشگاه کردستان
مرکز تحقیقاتی طیور دانشگاه کردستان واقع در سراب دهگلان، در سال 1394 افتتاح و شامل سالن پرورش مرغ گوشتی، سالن پرورش مرغ تخمگذار، سالن جوجه‌کشی، سالن کشتار، انبار دان و تجهیزات و آزمایشگاه می‌باشد و در آینده واحدهای پرورش مرغ مادرر و پرورش بلدرچین نیز به آن‌ها اضافه خواهد شد.
واحد پرورش بلدرچین
بلدرچین به عنوان پرنده ای با ارزش به سبب برخورداری از صفاتی مناسب از جمله رشد سریع، تولید بالای تخم، بلوغ زودرس، فاصله نسلی کوتاه، مقاومت نسبت به بسیاری از بیماریها و نیاز نسبتا اندک به سرمایه گذاری اولیه، در بسیاری از مناطق پرورش داده میشود. واحد پرورش بلدرچین دانشگاه با ظرفیت 2200 قطعه که در 160 قفس پرورش داده می شوند، برای تحقیقات بخش تغذیه و فیزیولوژی مورد استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار می گیرد.
زنبورستان گروه علوم دامی
از فراورده‌های زنبور عسل می‌توان به عسل، موم، بره موم، گرده، زهر و ژله رویال اشاره نمود. زنبورعسل از حشرات اجتماعی است به طوری که اگر در خارج از کندو دارای غذای کافی هم باشد، نمی‌تواند به تنهایی زندگی کند. زنبورهای موجود در هر کندو، یکی از سه نوع زنبور ملکه، زنبور نر و زنبور کارگر هستند. ملکه، مادر اغلب زنبورهای موجود در کندو است و مهم‌ترین وظیفه‌اش تخم‌گذاری و مدیریت کندو می‌باشد. زنبورهای نر در کندو، وظیفه تولید مثل و بارور نمودن ملکه را دارند و فاقد نیش می‌باشند. زنبورهای کارگر از نظر جنسیتی ماده هستند و بیشتر جمعیت کندو را تشکیل می‌دهند. از مهمترین وظایف زنبوران کارگر می توان به تهیه عسل از شیره گل‌ها، تغذیه نوزادان، تهیه صمغ و بره موم برای پوشاندن شکاف‌ها و روزنه‌های کندو و پرستاری و رسیدگی به وضع نوزادان و ملکه اشاره نمود. زنبورستان گروه علوم دامی در مزرعه دوشان از سال 1395 شروع به کار نموده است.
مرکز آموزشی- تحقیقاتی اصلاح نژاد بز شیر ی

مرکز تحقیقاتی-آموزشی اصلاح نژاد بز شیری دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان واقع در ابتدای جاده دوشان، از سال 1397 شروع به کار نموده است. در این مرکز اصلاح نژاد بز مهابادی با نژادهای شیرده اصیل دنیا با هدف بهبود صفات تولیدی بز مهابادی در کنار حفظ ظرفیت های ژنیتیکی این توده بومی انجام می شود.