علم
اقتصاد علم تخصیص بهینه منابع کمیاب است. لذا ارائه بهترین راههای مناسب برای بهرهبرداری از منابع محدود مادی و در نتیجه بالا رفتن سطح زندگی مردم را بر عهده دارد. در واقع ارائه بهترین شکل استفاده از منابع و امکانات به عهده علم اقتصاد است و انسان تلاش میکند از منابع محدود و فناپذیر در مدت زمانی طولانیتر استفاده کند.
اندیشه
اقتصادی در روزگار ما دچار تحولاتی به درازای عمر انسان شده است. تعاریف علوم اقتصادی در جوامع پیشرفته و توسعهیافته آنقدر عمیق گشته که وسعت و عمق آن باعث بوجود آمدن کرسیهای متعدد درسی و تاسیس مراکز علمی متعدد و پیشرفتهای شده است.
با علم به این نکته که سرنوشت یک کشور در زمینههای مختلف اجتماعی، علمی، تکنولوژی و صنعتی و نیز رفاه آحاد جامعه در گرو چگونگی وضعیت اقتصاد است، رشته اقتصاد اهمیت بسیار زیادی دارد. با استفاده از این دانش است که روند رشد اقتصادی کشور رقم خورده و به طور کلی سرنوشت حال و آینده جامعه تعیین میشود پس پرواضح است موضوعی اینچنین که دارای
این درجه از اهمیت است، بسیار مهم وحساس خواهد بود.
در کشور ما متأسفانه با این که همگان به اهمیت این رشته اذعان دارند، ولی در عمل توجه لازم به آن نشده و معمولاً دانشآموزان سالهای آخر دبیرستان نسبت به جایگاه این رشته اطلاعات لازم را ندارند. با
توجه به اینکه یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی مردم کشورمان و نیز یکی از مهمترین اصول قانون اساسی استقلال فرهنگی و علمی و نیل یه خودکفائی در این زمینه است. یکی از راههای تحقق بخشیدن این آرمان ایجاد و تقویت رشتههای کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای کشور میباشد.