دسترسی سریع

گروه ژئومورفولوژی


گروه جغرافیای طبیعی در سال 1385 در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان با دو نفر عضو هیأت علمی با رتبه استادیاری و با پذیرش 45 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته رشته جغرافیای طبیعی دایر شد. سپس به دنبال مصوبه شورای برنامه ریزی عالی در جلسه مورخ 11/8/87 گروه جغرافیای طبیعی به دو گروه آموزشی مستقل ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی تفکیک شد. از آن تاریخ گروه آموزشی ژئومورفولوژی به صورت مستقل اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته ژئومورفولوژی نمود و در ادامه از سال 1390 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی (گرایش طبیعی) اقدام به توسعه رشته مقاطع تحصیلی در این گروه نمود.

در سال 1395 رشته ی ژئومورفولوژی در مقطع کارشناسی دوباره به رشته ی جغرافیا تغییر پیدا نمود. در همان سال گروه موفق به دایر نمودن رشته ی هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی در مقطع کارشناسی ارشد نمود. در سال 1397 کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی با گرایش آمایش محیط نیز دایر گردید.

گروه آموزشی ژئومورفولوژی در حال حاضر با 4 عضو هیأت علمی تمام وقت با رتبه‌های علمی دانشیار و استادیار و با 37 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ژئومورفولوژی، 94 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی جغرافیا ، 37 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی با گرایش طبیعی، 14 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی و 4 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی با گرایش آمایش محیط به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود ادامه می‌دهد. بنابراین در حال حاضر دوره های آموزشی ذیل در گروه ژئومورفولوژی دایر می باشند:

  • رشته ژئومورفولوژی در مقطع کارشناسی
  • رشته جغرافیا در مقطع کارشناسی
  • رشته مخاطرات محیطی در مقطع کارشناسی ارشد
  • رشته هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی در مقطع کارشناسی ارشد

 

 بر اساس چشم انداز توسعه در افق 1401 گروه آموزشی  ژئومورفولوژی، پیش بینی شده است در سال 1399 در مقطع کارشناسی ارشد، رشته ژئومورفولوژی گرایش ژئومورفولوژی نظری و نیز رشته ی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی با گرایش سیستم اطلاعات جغرافیایی و در سال 1400 رشته ی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی با گرایش سنجش از دور تأسیس گردند. گروه در چشم انداز توسعه ی خود، پیش بینی دایر نمودن مقطع دکترای تخصصی را در رشته ی ژئومورفولوژی و نیز مخاطرات محیطی را دارد.

چارت درسی رشته‌های گروه
چارت درسی مقطع کارشناسی ژئومورفولوژی
چارت درسی مقطع کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی (طبیعی)
چارت درسی مقطع کارشناسی جغرافیا
چارت درسی مقطع کارشناسی ارشد آمایش محیط
سرفصل دروس گروه
سرفصل دروس مقطع کارشناسی ژئومورفولوژی
سر فصل دروس کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی (طبیعی)
فایل‌های مفید
مدیران گروه از گذشته تاکنون
نام و نام خانوادگی استاد عنوان پست از سال تا سال
دکتر محمد حسین قلیزاده مدیر گروه جغرافیای طبیعی 1385 1387
دکتر سعید خضری مدیر گروه جغرافیای طبیعی 1387 1389
دکتر سعید خضری  مدیر گروه ژئومورفولوژی 1389  1395 
دکتر هادی نیری  مدیر گروه ژئومورفولوژی 1395  1397 
دکتر ممند سالاری  مدیر گروه ژئومورفولوژی 1397  ادامه دارد... 
کارگاه ها و آزمایشگاه ها
آزمایشگاه ژئومورفولوژی

شامل: انواع سنگ- دستگاه شیکر دو عدد – دستگاه فور(خشک کن) - انواع نقشه(کاغذی و اسکن شده و رقومی شده)- PH متر- ترازوی دیجیتالی- دستگاه GPS سه عدد- آلتی متر دیجیتالی- قطب نما 4 عدد- قطب نمای سه کاره پایه دار- انواع ماکت- استریوسکوپ پلاریزان یک عدد- اسکرین اسکپ 7 عدد- دستگاه اندازه گیری تراکم خاک – متر لیزری - دستگاه میکروسکوپ پلاریزان- تجهیزات عملیات صحرایی مانند چکش زمین شناسی، بیلچه، اوگر خاک و ... و مجهز به سیستم سمعی و بصری.

فعالیتهای علمی که در این آزمایشگاه انجام میگیرد:

  • انجام عملیات «گرانولومتری(دانه بندی)» خاک با استفاده از دستگاههای شیکر، فور(خشک کن)  و...
  • کارهای عملی «خاکشناسی» از جمله اندازه گیری EC و PH خاک با استفاده از دستگاههای موجود
  • عملیات مربوط به «تکنیک ترسیم نقشه های ژئومورفولوژی»
  • برگزاری کلاسهای عملی درس «کارهای میدانی و آزمایشگاهی در ژئومورفولوژی»
  • کلاسهای عملی کلیة دروس دورة کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی از جمله: روش تحقیق در مخاطرات محیطی، مخاطرات زیست محیطی، مخاطرات هیدرولوژیک و .... در این آزمایشگاه برگزار میگردد 
کارگاه GIS
سایت GIS و RS جهت برگزاری کلاسها و انجام پروژه های دانشجویی در سال 1385 راه اندازی گردید. این سایت دارای 12 دستگاه رایانه می باشد که بر روی آنها نرم افزارهای مختلفی مانند ArcGIS ,   Arc view , Autodesk  map  , Idrisi , Envi , PCI Geomatica , SPSS و غیره نصب گردیده است. در این سایت دروسی مثل سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) ، سنجش از دور(RS)، تفسیر عکسهای هوایی، آمار و احتمالات، آشنایی با کامپیوتر، فناوری اطلاعات(IT)، کاربرد سنجش از دور در اقلیم شناسی، کاربرد سنجش از دور در ژئومورفولوژی، کاربرد سنجش از دور در مخاطرات محیطی، کاربرد GIS در اقلیم شناسی ، کاربرد GIS در ژئومورفولوژی و کاربرد GIS در مخاطرات محیطی در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برای رشته های آب و هواشناسی، ژئومورفولوژی، جنگلداری، محیط زیست و مرتع و آبخیزداری تدریس می گردد.
همچنین خارج از برنامه کلاسی و در ساعتهای خالی سایت، دانشجویان رشته های مختلف برای انجام پروژ ه های خود و کار با نرم افزارهای مختلف به این مکان مراجعه می نمایند.

 
کارگاه نقشه خوانی و سنجش از دور
این کارگاه به منظور برگزاری کلاسهای عملی دروس نقشه خوانی، کارتوگرافی، تفسیر عکسهای هوایی، پردازش تصاویر ماهواره ای و ... راه اندازی شده است. این کارگاه شامل 5 سیستم کامپیوتری، 5 دستگاه پلانیمتر - 10 دستگاه کورویمتر - انواع نقشه(کاغذی و اسکن شده و رقومی شده)، استریوسکوپ و ابزارهای نقشه کشی می باشد.
  • کارهای عملی مربوط به درس نقشه خوانی شامل: کار با نقشه های توپوگرافی، پلانیمتری، کورویمتری و...)
  • کارهای عملی مربوط به درس «کارتوگرافی» شامل: انجام کار با وسایل نقشه کشی و کارتوگرافی
  • «تفسیر عکسهای هوایی» با استفاده از اسکرین اسکوب ها و استریوسکوبهای موجود در آزمایشگاه
  • کارهای عملی درس «تفسیر نقشه های توپوگرافی و زمین شناسی»
در حال حاضر این کارگاه توسط دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به منظور انجام تحقیقات علمی و کار پایاننامه ها مورد استفاده قرار می گیرد.