تولید مواد ضدعفونی‌ کننده با اتانول 75 درصد توسط پژوهشگران دانشگاه کردستان
چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1399
تولید مواد ضدعفونی‌ کننده با اتانول 75 درصد توسط پژوهشگران دانشگاه کردستان
با توجه به نیاز مبرم کشور و منطقه به مواد مختلف ضد عفونی کننده جهت مهار کرونا، در دانشگاه کردستان در قالب کمپین مبارزه به کرونا اقدامات مختلفی جهت تولید و توزیع مواد ضد عفونی کننده مختلف صورت گرفت.
در این خصوص با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه و توانایی اعضا هیات علمی آن تولید اتانول (الکل طبی)،  مواد ضد عفونی کننده کلر دار و یک نوع افزودنی جهت افرایش اثر بخشی مواد ضد عفونی کننده الکل دار با همکاری اعضا هیات علمی گروه مهندسی شیمی و گروه شیمی در دستور کار قرار گرفت. در این راستا همکاران گروه مهندسی شیمی بلافاصله با طراحی و ساخت فرمانتور مناسب تولید تخمیری الکل طبی را با استفاده از مواد قندی در دسترس آغاز نمودند و اولین نمونه الکل طبی را با خلوص 75% بعد از حدود دو هفته در آزمایشگاه تولید نمودند. از اتانول تولیدی همراه با گلیسرین و اندکی اسانس، حدود سی بطری ضد عفونی کننده دست تولید شد. بعد از تولید موفقیت آمیز اتانول طبی با کیفیت بالا، در حال حاضر مطالعات اولیه برای ساخت واحد نیمه صنعتی با ظرفیت حدود 200 تا 300 لیتر اتانول 96% در ماه انجام شده است و بنا است تا اواخر اردیبهشت‌ماه تجهیزات واحد نیمه صنعتی در داخل دانشگاه نصب و دومین بچ محصول اتانول طبی با خلوص 96 درصد جهت مصارف بیمارستانی و مواد ضد عفونی کننده تولید گردد.

منبع: کمپین کوردستان علیه کرونا

کردستان علیه کرونا (کوردستان دژی کرۆنا)